info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

De blog die er begin dit jaar al had moeten zijn

De blog die er begin dit jaar al had moeten zijn
Eind vorig jaar had ik wel weer eens inspiratie voor een borduurblog. Het werd wel weer eens tijd. Maar toen was ‘iedereen’ zo bezig met de geweldige adventskalender en alle druktes rondom de feestdagen, dat het me handiger leek om begin dit jaar met een blog te komen.

Maar… ik had even buiten corona gerekend! Eerst werd mijn vriend geveld, en – niet te voorkomen – daarna ik. Een week of drie waren we allebei flink ziek. Maar waar hij opknapte, bleef ik maar beroerd, slap en doodmoe. Uiteindelijk is dat in longcovid ontaard, wat maanden of zelfs langer kan duren. Op dit moment kan ik nog steeds niet veel, heb totaal geen energie en mijn geheugen en concentratie zijn van lik-mijn-vestje. Het schrijven van deze blog duurde dagen, en ik laat hem mijn vriend voor de zekerheid eerst lezen voor ik hem verstuur. In het dagelijks leven gebruik ik ook wel eens ineens totaal verkeerde woorden.

Maar toch, eigenlijk net als wat ik tijdens mijn burn-out al had, borduren lukt nog wel, zo’n beetje. Niet te ingewikkeld, en sommige steekjes laat ik even voor wat ze zijn. Die komen later wel of ik pas het patroon een beetje aan.
Simpele dingen als vlechten, daar draai  ik normaal mijn hand niet voor om. Maar vanmiddag wilde ik mooie strengen vlechten van mijn zelf gekweekte knoflookbollen, en ik wist ineens niet meer hoe vlechten eigenlijk ging. Totale black-out! Gelukkig is daar YouTube, waarop je echt alles kunt vinden. En zo lukte het, terwijl ik het filmpje steeds stil zetten, om toch heel behoorlijke vlechten te maken.


Ideaal voor mij op dit moment zijn de prachtige Randjes-per-Week van Annelies van den Bergh. Ze heeft een verzameling met de allermooiste merklappen en randjes en maakt daar patronen van. Velen van jullie kennen ze vast! Voor mij lekker overzichtelijk, en ik kan nog bijblijven ook.Het wonderlijke is, dat ik ideeën genoeg heb voor wat ik graag zou willen doen. Ik deed mee aan de 1835-merklap, de speldenkussenclub en de vrolijke voorjaars-SAL, en besloot er meteen het schaapjeshangertje en een mooi schaapjesstofje bij te bestellen om het mee af te werken. Je raadt het al… ik ben normaal al niet zo’n fan van afwerken, maar nu heb ik de spierkracht niet eens om de naaimachine op tafel te zetten. Bovendien kan ik niet goed bedenken hoe ik het vast ga zetten. Die ligt er dus nog. Het komt allemaal wel, of ik ga mijn lieve vriendin die een vorige serie borduurtjes heeft afgewerkt weer inschakelen.Inmiddels zit ik al wel klaar voor de Tenth Anniversary Sampler. Nog 1,5 week om voor die tijd een en ander af te werken. En ach, anders komt het wel. Het is een beetje een klaagblog geworden, maar echt: tussen alles wat ik niet kan, zijn daar steeds de mooie steekjes die ik wél kan zetten!


Linda Vaandering
  Linda Vaandering     21-07-2021 15:34     Reacties ( 15 )
Reacties (15)
 Sylvia Marks-Mörs -  19-10-2021

Veel sterkte pas goed op jezelf en stap v stap. Wees blij dat je nog veel afleiding en blijdschap uit je mooie borduurwerk kan halen. Helaas is dat v mij niet meer mogelijk. Maar geniet v wat mijn mams maakt en adviseer haar dus ….🍀🦾

 Anne-Danielle Eggermont -  21-08-2021

Linda , wat erg voor zo'n bezig bijtje als jij om je nu niet echt prettig te voelen. Hopelijk gaat het vanaf nu dag per dag een beetje beter! Dat wens ikje in ieder geval wel toe. Anne - Danielle.

 WIES JACOBS -  17-08-2021

ik wens je heel veel sterkte , en denk aan je eigen. dat is belangrijker als wij.

 Tiny -  05-08-2021

Heel veel sterkte. Neem de tijd. Pas goed op jezelf.

 yvonne maijer -  26-07-2021

Wat erg, maar wat je kan is toch goed. Dus mijn complimenten dat je toch aan je Blog bent begonnen !! Wens je heel veel sterkte en beterschap vr.gr.yvonne

 Freubel-Gonda -  25-07-2021

Jammer dat je zo beperkt bent, maar fijn dat je toch heerlijk kunt genieten van je hobby! Van harte beterschap. groeten, Gonda

 Titia van Laar-Moederzoon -  23-07-2021

Hallo Linda, ik heb met veel plezier je blog gelezen. Het spijt me te lezen dat je zoveel narigheid doormaakt. Maar doe het rustig aan in je eigen tempo dan komt het wel weer goed. Ik wens je veel sterkte en geduld met je herstel 🙏🍀

 Linda Vaandering -  22-07-2021

Wat lief! Dankjulliewel! En voor degenen met dezelfde of andere klachten: heel veel sterkte! En zo fijn dat voor ons allemaal geldt dat het borduren nog steeds veel plezier geeft. Dat wilde ik met mijn blog het meest benadrukken.

 Linda Visser -  22-07-2021

Beste Naamgenoot, ( ik heet ook Linda) Ik wens je heel veel sterkte met het herstel!!Neem je tijd , een collega van mij deed dat ook. Vind de blog ook heel mooi. Ik vind borduren ook iets rustgevends hebben, en je maakt ook weer iets moois waar je trots op kunt zijn! Beterschap, Linda

 Maud Halma - van Wees -  22-07-2021

Van harte beterschap, wat een prachtig blog. Ik zie het mooie van jouw vlecht en borduurwerkjes. Neem de tijd voor jezelf. Het heeft tijd nodig.

 Inekeo Offenberg -  21-07-2021

Ik heb met veel plezier je blog gelezen,ook ik heb longproblemen en heb ook geen conditie meerwaarde het borduren geeft toch rust Veel sterkte én sucses met je blog

 Annelies van den Bergh -  21-07-2021

Heel veel beterschap toegewenst !

 ton wolswijk -  21-07-2021

hopelijk knap je snel weer op ! tot die tijd sterkte en blijf lekker op je eigen tempo kruisjes zetten !

 Ootske -  21-07-2021

Hoi Linda, zoveel herkenning in je blog. Ook ik ben geveld door de gevolgen van Corona. Het duurt echt lang voor er vooruitgang is. Mijn houvast is het borduren, geeft me zoveel rust. En ja... ook heel veel uithalen en regelmatig fladderen de verschillende tekentjes voor mn ogen. Toch is het genieten als iets af is. Dank voor je blog en dat je open bent. Ik vind het fijn om zoveel herkenning te lezen. We komen er wel, langzaam aan gaat het beter! Sterkte en succes met je mooie borduurwerkjes.

 Marie-Louise -  21-07-2021

Dag Linda, dagen komen na elkaar, dus....het is wat het is. ..Pluk de dag. Ik wens je een spoedig herstel toe. We horen graag weer van je. Lieve groeten,Marie-Louise

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op. Meer informatie leest u op de "Cookies" pagina.
Accepteer geselecteerde cookies