Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
Openingstijden
  • Met liefde verpakt
  • Snelle verzending in de rode envelop
  • Service with a smile
  • Klassiek & Landelijk Borduren

Alles over het afwerken van je borduurwerk

Alles over het afwerken van je borduurwerk

De belangrijkste ingrediënten voor het borduren: stof, garen en naalden heb ik inmiddels met jullie besproken. Hiermee kun je de prachtigste projecten maken! En dan komt het volgende probleem… Je hebt met heel veel liefde en plezier al die steekjes gezet, je borduurwerk is af, maar wat moet je er nu mee? Ik weet niet hoe het bij jullie thuis is, maar mijn man wil niet al die borduurwerken aan de muur. “Het is jouw hobby”, zegt hij dan. Dus ik ben al lang geleden gestopt met het inlijsten van borduurwerk. Het is ook nog eens erg kostbaar.  
 

Daarom ga ik jullie deze keer wat tips geven voor het afwerken van je projecten. 


 

Zelf borduur ik het liefst kleine projectjes, juist omdat je die makkelijk en op allerlei manieren kunt afwerken. Ik heb heel veel geleerd hierover van Vonna Pfeiffer. Dit is een Amerikaanse dame die het afwerken van borduurwerken als beroep heeft! Zij doet dit in opdracht van mensen, maar zij deelt ook heel veel “Tutorials” (uitleg) op haar blog en YouTube. Het is wel in het Engels, maar ze heeft hele duidelijke stap-voor-stap instructies, dus dat lukt altijd wel.  

Met behulp van een mooi bijpassend stofje kun je al heel eenvoudig een kussentje maken. Zo’n kussentje kan ook nog in allerlei verschillende vormen. Of maak een naaldenboekje, tasje, biscornu, pindrum (hoog, rond speldenkussen), naaldenrol,… De mogelijkheden zijn eindeloos! 


Ik heb een aantal jaar de “Speldenkussenclub” georganiseerd en al heel veel patroontjes met werkbeschrijving gemaakt voor allerlei kleine projectjes. 
 

Wat ook altijd leuk is om te doen, is om een borduurwerk te verwerken in of op een voorwerp. Bij sommige grote winkelketens verkopen ze allerlei houten dienblaadjes, theedozen, kleine doosjes of houten kapstokjes. Deze lenen zich perfect om een borduurwerk op te maken.  Als je mij volgt op social media (@soedidee) heb je misschien gezien dat ik een ronde doos van het Zweedse warenhuis heb voorzien van borduurwerk. Ik heb de deksel en de zijkant voorzien van borduurwerk, de binnenkant is gevoerd met stof en er zitten een schaarhanger en speldenkussen in de doos: een hele geborduurde set! 

Met een wat langer borduurwerk, zoals bijvoorbeeld de Randjes is het ook nog leuk om je project op een houten klos of iets dergelijks te rollen. Ik heb zelfs wel eens iets op een kleine deegroller gemaakt! 

Ik borduur ook graag merklapjes. Deze zijn meestal wat groter en minder geschikt om te verwerken tot kussen ofzo. Omdat ik ze ook vaak mee neem naar beurzen en dergelijke vind ik inlijsten ook niet handig, dus werk ik de merklapjes vaak af met een open zoom en/of een “muizentandje”. 


Lilian Kok van het “Handwerkcafe Waddinxveen” heeft op het blog een fantastische uitleg geschreven hoe je dit doet. Compleet met stap-voor-stap foto’s. Ik zou het niet beter kunnen uitleggen. 
 

Inmiddels ben ik me ook creatief gaan uitleven op de zomen en heb bijvoorbeeld een randje geborduurd OP de zoom. Zo vormt de zoom een omlijsting voor je borduurwerk. Of rijg een hele draad borduurgaren door de gaatjes van de open zoom, voor een kleurrijke toevoeging. 

Kortom; met een beetje creativiteit valt er heel veel te doen met je geborduurde projecten. In een doos of la bewaren kan altijd nog!  
 

    18-04-2023 12:48     Reacties ( 16 )
Reacties (16)
 Joan Out -  30-09-2023

Hallo Simone, wat een geweldig goede en leuke tips! Ik ben nog maar recent begonnen met borduren en ik vind het geweldig om te doen! Je hebt een prachtige website en -shop! Mijn eerste kleine projectje is af en nu ben ik begonnen aan het patroon wat ik als verjaardagscadeautje van je kreeg maar dan met 1 draad over 1 draad. Heel klein dusā€¦..daar hou ik vanšŸ˜Š. Hartelijke groet, Joan Out, Eerbeek.

 Johanna Faber -  17-06-2023

Hallo Simone dank je voor al deze informatie

 Gerda van der Kort Veraart -  01-05-2023

Leuk Simone, dank je wel!! Groetjes, Gerda

 De Wael Andrea -  22-04-2023

Dag Simone,ik vind dit heel genereus,dat je die informatie wil delen met ons,deze zijn heel intressant!Bedankt daarvoor!

 Hilly van Hassent -  21-04-2023

Nou ja wat leuk Simone, ik zie dit voor t eerst. Straks thuis eens op mijn gemak kijken.

 Nelly -  20-04-2023

Hartelijk bedankt Simone voor deze geweldige tips , ik ben blij hiermee en ga het zeker uitproberen,. Nogmaals mijn dank.

 Marian -  20-04-2023

Bedankt Simone voor de leuke tips. Ga ik in de vakantie mee aan de slag.

 Eldi -  20-04-2023

Dank je wel Simone! Ik had Vonna al gevonden op YouTube maar heb me tot nu toe alleen aan kussentjes en een biscornu gewaagd. Bedankt voor de vele tips!

 Els -  20-04-2023

Wat een leuke tips! Daar kan ik zeker wat mee. Bedankt!

 JoAnn -  20-04-2023

Dank je wel Simone! Na een aantal biscornus durf ik met jouw tips nu een pindrum aan ;-)))

 Jeannette -  20-04-2023

Fijn al die tips. Daar kan ik zeker wat mee. Dankjewel

 Hanneke -  20-04-2023

Dank je wel voor de tips!

 Betsy Dekkers -  20-04-2023

Goede tips ,ziet er allemaal gezellig uit ! Ga t proberen. Bedankt, groetjes betsy

 Nancy Yedema -  20-04-2023

Dank je wel Simone heb ik voorlopig weer wat te doen. Ben er heel blij mee.

 Francine MOL -  20-04-2023

dank je wel voor de leuke tips. We gaan er mee aan de slag gaan.

 Janneke Draaijer -  20-04-2023

Dank je Simone voor de leuke tips.