Categorieën

Hoe was 't in Nashville?

Degenen die mij ook op Facebook volgen hebben al van alles gezien, maar niet iedereen zit op Facebook, dus daarom ook nog een verslag van mijn ervaringen in Nashville hier op het blog.

 

Na een heenreis met enorme vertraging (ik zal jullie de details besparen…), kwam ik dondermiddag aan in het hotel in Franklin, nabij Nashville. De eerste tekenen van de komende “Needlework Market” waren al zichtbaar! De opzet van de markt is heel leuk, want iedere designer richt een soort “winkeltje” in, in hun hotelsuites.

 

 

Moe van de lange reis besloot ik om in de lobby van het hotel wat steekjes te gaan zetten en al snel had ik daar contact met 4 dames uit Memphis. Ze vonden het helemaal leuk dat ik “Simone van Randje per Week” was en al snel werd ik door ze geadopteerd. Ik mocht zelfs meedoen in hun “Flosstube” video!

 

Vrijdagochtend begon de inschrijving voor de Markt en om 10.00 uur had ik een hele bijzondere workshop over “Exclusives”, van maar liefst 3 designers: Cathy van Hands on Designs, Beth van Summer House Stitche Works en Tracy van Ink Circles. In meerdere opzichten exclusief, want zij hebben met z’n drieën een bijzonder patroon ontworpen, met deze zomerse kleurtjes:

 

Dit patroon is een jaar lang EXCLUSIEF voor de deelnemers van de workshop! Er zaten ong 22 winkeliers bij de workshop, dus dat betekent dat dit patroon wereldwijd alleen bij deze winkeliers verkrijgbaar zal zijn. We hebben moeten tekenen voor geheimhouding, dus ik kan er verder nog niets van laten zien. Half april krijgen we alle benodigde informatie en daarna kunnen jullie van mij ook de informatie verwachten… Soed idee zal dit ontwerp ook als “exclusief” pakket gaan aanbieden!

 

Officieel begon om 18.00 uur het “Early bird shoppen” bij een deel van de designers, maar om 16.00 deden sommige designers hun “ winkeltjes” al open. Dus we konden los!

Ik had best een flinke lijst met bestellingen van jullie dus het was een hele onderneming om alles bij elkaar te shoppen. Dan kun je niet vroeg genoeg beginnen…

 

 

Zaterdagochtend om 10 uur gingen alle kamers open (4 etages van het hotel) en ik begon in de rij voor de kamer van With Thy Needle and Thread.

Ik had geruchten gehoord van 3 uur wachttijd, maar dat viel gelukkig mee… maar toen ik aan de beurt was, was toch de Nashville exclusive al uitverkocht! Gelukkig waren de andere patronen er nog wel en daarna kon ik door naar buurvrouwen Barb en Alma van Blackbird Designs. Wat zijn die dames leuk!!! Ze hebben een nieuw boek “Ooh-la-la” en Barb was helemaal weg van mijn “Franse” uitspraak, dus we hebben enorm gelachen! En ook zij kenden het “Randje per Week”.

 

De hele zaterdag heb ik inkopen gedaan, af en toe ging ik even langs mijn kamer op de 7e etage om alle tasjes te dumpen en even snel wat te eten en dan ging ik weer doorrrrrr… Het is hard werken zo’n beurs! Maar aan het eind van de dag had ik mijn lijstje helemaal afgewerkt. Wat het echt leuk maakt is dat veel designers ook allerlei “extraatjes” hebben, die ik normaal niet bij mijn groothandel kan kopen.

 

Ik had bedacht om een deel van mijn inkopen via FedEx naar Nederland te sturen, maar we schrokken ons rot van de prijs!!! Dus dan maar plan B…

Extra koffer gekocht bij Walmart en met “overgewicht” terug naar NL. Was nog altijd een stuk goedkoper dan versturen!

 

Helaas gingen mijn nieuwe vriendinnen zondag alweer naar huis. Maar het was een stuk rustiger op de markt, dus ik kon op mijn gemak nog bij een aantal designers langs. Die hadden nu ook tijd voor een praatje. Ze waren onder andere benieuwd naar de Nederlandse merklappen.

 

Daarna had ik nog een uitdaging: alle aankopen meenemen naar Nederland. Uiteindelijk is het gelukt om alles in de koffers te krijgen!

Maandagochtend om 10 uur stond mijn taxi klaar bij het hotel en zat mijn avontuur in Nashville erop… Na een voorspoedige terugreis was ik dinsdagochtend weer thuis en kon ik mijn beide mannen weer in de armen sluiten.

 

En toen begon het pas…. Want inmiddels ben ik al een week superdruk met het verwerken van alle pre-orders, bestellingen versturen, alle aankopen in de webwinkel zetten etc. Terwijl ik nog niet eens klaar was met de nasleep van de Handwerkbeurs!

Ik ben nog steeds niet helemaal klaar, maar er zijn al wel heel veel producten bestelbaar via de webwinkel op de Nashvillepagina. Maar er komt dus NOG meer!

  Simone de Jong     13-03-2019 12:54     Reacties ( 16 )
Reacties (16)
 lori j -  20-08-2019

Ahhh, so happy you were able to come to Nashville!! and Barb & Alma are lovely & so much fun. I've done workshops with them here in Kansas City that were awesome (they had exclusive designs for us!) & would love to do more. I've heard of ladies packing old clothes that they'll leave behind when market is over so they have more room to pack all the goodies! hahaha!!

 lori j -  20-08-2019

Ahhh, so happy you were able to come to Nashville!! and Barb & Alma are lovely & so much fun. I've done workshops with them here in Kansas City that were awesome (they had exclusive designs for us!) & would love to do more. I've heard of ladies packing old clothes that they'll leave behind when market is over so they have more room to pack all the goodies! hahaha!!

 Maria -  14-03-2019

Wat een mooi geschreven verslag. En wat een avontuur. Ik wens je dan ook veel succes met alles. Groetjes Maria

 Anja Velderman -  14-03-2019

Leuk het avontuur uit Nashville.. Heb het met genoegen gelezen. Succes met alles weer in de webshop te zetten. Fijne dag, Anja Velderman

 Marijke -  14-03-2019

Leuk om je avontuur te lezen, lijkt me heel leuk om zo te winkelen met iedereen op loopafstand. Fijn dat je het hier ook neerschrijft! fijne dag, groetjes van Marijke

 Willeke -  14-03-2019

Wat een leuk verslag.... ben natuurlijk ook even op in je webwinkel wezen kijken... herken heel wat patroontjes van een filmpje die ik zag over de nashvillemarket... Wat een belevenis Simone... Volgens mij heb jij het Nashvillevirus te pakken... Zeker als je zulke leuke vriendinnen hebt gemaakt...

 Fay Farquhar -  13-03-2019

Love the "blog" report Simone. It was a busy week and we are already looking forward to next year. So glad that you had a good time and that we met you. Happy selling and stitching!! Lots of love from Memphis

 Riet Zeldenrust v.Oudenaarde. -  13-03-2019

Wat een Belevenissen ik vind het maar stoer hoor en zeker de heen reis met al die vertragingen. IK DOE HET JE NIET NA. de koffers vol maar je hoofd ook vol van alles.ik ga het rustig bekijken allemaal. Wat zullen je mannen blij zijn dat je weer thuis bent.Lieve groet Riet.

 Mirian van Vught -  13-03-2019

Simone, dankjewel dat je ons op je reis hebt meegenomen via Facebook. Zo leuk om alles te lezen en te zien.

 Aafke Olbers -  13-03-2019

Wat een avontuur Simone. Het was erg leuk om je op Facebook te volgen. Ik heb inmiddels het patroon van Long Dog Samplers binnen. Heel erg bedankt dat je het wilde meenemen. De meeste kleuren DMC heb ik en wat een prachtige combinatie van kleuren. Binnenkort bestel ik het linnen en nog de missende borduurzijde. Ik moet eerst nog iets anders afmaken anders is de verleiding veel te groot om eraan te beginnen.

 Anita -  13-03-2019

Wat een mooi avontuur Simone! Dank je wel, dat je ons hier in Nederland op de hoogte hebt gehouden van je ervaringen. Ik heb van al je nieuwsflitsen genoten. Foto's, filmpjes en nu ook mijn spulletjes!!! Een beetje Nashville in mijn eigen huis!

 Lia -  13-03-2019

Hoe bijzonder is het om herkend te worden zo ver van huis. Het is duidelijk dat randje per week wereldwijd gevolgd wordt. Het is leuk dat we een beetje mochten meegenieten met je reis. Dank je voor deze impressie. Groetjes, Lia Meeusen.

 gombert pat -  13-03-2019

Simone terug van haar avontuur, denk dat het heel leuk was maar ook vermoeiend. al die leuke patroontjes en andere dingentjes n grootte snoep winkel

 Marleen Gehlen-Golsteijn -  13-03-2019

Leuk verslag van een enerverende reis. Tijdens de reis hebben mijn zus en ik alle mailtjes op face-book bijgehouden. En telkens je foto's uitvergroot om te zien of we iets van onze bestelling konden waarnemen. Hahaha...... Enfin we hebben een beetje meegenoten van Nashville. En nu wachten we op je artikelen om weer lekker aan de slag te gaan. Dank je wel Simone Groetjes, Marleen Gehlen

 Lida v.d.Schuit -  13-03-2019

Nu ik heb net mijn "bestelling" al binnen gekregen, bedankt voor de snelle service! Groetjes Lida

 Loes Spies van Hunenstijn -  13-03-2019

Als je het zo neerzet, lijkt het me geweldig, maar wel heel vermoeiend!!, je zal wel blij zijn weer lekker thuis te zijn,en alle reakties te zien en te lezen, van al die mooie spulletjes, die je mee hebt gebracht!!?

Aanmelden Nieuwsbrief