info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Meditatief en Troostend

Meditatief en Troostend
De afgelopen zomer was voor mij geen beste zomer. Qua gezondheid dan, aan de zomer zelf lag het natuurlijk niet. In het voorjaar heb ik een gemene longontsteking opgelopen, en samen met een aantal chronische ziektes, hakte die longontsteking er fors in. En het vervelendst was: ik kwam er maar niet overheen, ik bleef maar uitgeput. Nu nog…

Nou weet ik dat meer handwerksters, ook de Facebook- en Instagramvolgsters van Soed Idee, te kampen hebben met de nodige gezondheidsklachten. En velen nog wel erger dan ik. Maar wat we gemeen hebben, is het borduren. Want dat kun je vaak wel blijven doen. Sterker nog, je knapt ervan op!

Borduren troost!

Ik kon geen kant op, te beroerd om een arm op te tillen, maar een naald wilde nog wel lukken. Uren en uren zat ik te borduren, terwijl ik nauwelijks concentratie genoeg had om een boek te lezen. Steekje voor steekje, kruisje voor kruisje, en het gaf rust. Rust, die ik nodig had, omdat ik me kwaad maakte dat ik niet sneller beter werd. Rust, omdat ik puur gefrustreerd thuis zat, terwijl er op mijn werk zo veel werk op me lag te wachten. Maar onder mijn handen groeiden de borduurwerkjes. Ze werden niet helemaal perfect; dat moest ik dan maar voor lief nemen. Want door die slechte concentratie vertelde ik me nog wel eens en improviseerde ik een oplossing.

Huiswerk

Maar… niets mooiers en positievers dan iets creëren, iets echt afmaken! En terwijl mijn lijf nog niet in staat was me normaal te laten functioneren, waren mijn vingers al veel verder en met ieder steekje voelde ik me iets minder waardeloos. Het hoefde niet snel, het was geen wedstrijd. De Summer Sal was er precies op tijd voor me. Ik probeerde mijn wekelijkse huiswerk te halen, maar als dat niet lukte, ook niet erg!

Door mijn eerder genoemde matige concentratie is’ie iets anders geworden dan op het patroon. Maar het meisje dat die prachtige merklap in 1914 maakte, heeft hem ook  niet perfect gemaakt en waarschijnlijk gewoon hier en daar een plek gevuld met een bloem of een stukje rand, als dat zo uitkwam. Voorlopig vind ik het goed zo, en ik kijk alweer uit naar de Adventskalender. Want huiswerk in kant-en-klare brokjes werkt, als je niet zo scherp bent!

Summer SAL
Het schattige ontwerpje uit 1914 is iets anders uitgepakt, maar ik ben er zeker zo blij mee!
 
  Linda Vaandering     27-09-2019 16:12     Reacties ( 6 )
Reacties (6)
 Dicky Swaan -  05-10-2019

Wat een herkenbaar verhaal,ook ik ben ruim 4 maanden bezig geweest om weer mens te worden maar mijn SAL is mooi geworden,ik heb er een kussen van gemaakt, dat koste wel energie maar het is gelukt en ben inmiddels bezig met een nieuw project,dat houd mij op de been. Heel veel sterkte en beterschap, en zoals het tegelspreekwoord zegt neem de tijd er is genoeg"" Lieve groet Dicky

 Linda -  04-10-2019

Wat een lieve reacties, danjulliewel!

 Corine -  28-09-2019

Mooi geschreven. Bijna meditatief om zo te borduren.

 Marion -  28-09-2019

Perfect verwoord.... ik hebbewondering voor je

 Marion Spierenburg -  27-09-2019

Wat goed!!! Geweldig! Ik doe het je echt niet na!!!

 Maria Teeuwe-Holtslag -  27-09-2019

Wat een heerlijk blog-verhaal. Zo herkenbaar voor mij en voor heel veel anderen. Veel Sterkte met alles én blijf vooral borduren. Stapje voor stapje én steekje voor steekje gaat het beter.......

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op. Meer informatie leest u op de "Cookies" pagina.