Categorieën

Het Hebbebeest en ik
Geef mij een hobby en ik ga als een hamster spullen verzamelen. De honger lijkt onverzadigbaar. En niet alleen spullen die bij die hobby horen, bij het borduren dus de voor de hand liggende dingen als de prachtige stoffen, mooie garens in steeds weer nieuwe kleuren (want je kunt er nooooit genoeg van hebben) en nieuwe patronen, maar ook de dingen eromheen.

Door mijn hele huis heen vind je naai, brei- en borduurspullen. Van de antieke naai-necessaire van mijn oma (die ik ook echt gebruik), allerlei mandjes, Ikea-kastjes, brocante naaidozen en rommellaatjes, tot de prachtige nieuwe DMC-naaidozen van Simone. Gelukkig weet ik zelf nog waar alles ligt. Hoewel ik soms een verrassing tegenkom die ik vergeten was. Ik heb nog geprobeerd wat spullen naar zolder te verbannen, maar heb ze toch weer terug gehaald. Ik moest ze bij me hebben.

Nashville
En het eind is nog niet in zicht. Gaat Simone naar Nashville, zie ik al dat heerlijks, dan moet ik op mijn handen gaan zitten om niet meteen te gaan bestellen. En het gaat dan niet eens alleen de échte borduurspullen, maar juist om de grappige notitieboekjes, needle minders en garenhouders. Daar wordt het Hebbebeest in me van wakker. En het blijft wakker, en het blijft me bestoken, en het blijft prikken. Hebben, hebben, hebben.


Kastje
En ik maar redeneren met het Hebbebeest: ‘ik héb al meer dan genoeg’, ‘ik heb geen tijd om nog meer te doen’, ‘op deze manier moet ik ten minste 120 worden’, en ‘ik heb geen ruimte voor nog meer spullen’. Al die eerste argumenten hebben nog nooit gewerkt bij het Hebbebeest. En het laatste… geen ruimte, dat heb ik voorlopig getackeld. Op mijn overloop heb ik sinds dit weekend een mooi nieuw kastje, helemaal alleen voor mij en mijn handwerkspullen. Het is natuurlijk niet groot genoeg voor alles, maar… het biedt weer mogelijkheden. Ik verheug me dus nu alweer op de nieuwe rode envelop met heerlijks!


Linda VaanderingDit herkent vast iedereen: het kastje met alles wat je bij de hand wilt houden.


Je probeert het een beetje te organiseren, maar er komt steeds meer!


Mandjes, mandjes, mandjes…


De DMC-dozen zijn zo mooi, dat die lekker in de kamer, vlakbij mijn handwerkstoel mogen staan.


Deze necessaire is me heel dierbaar. Gekregen op mijn 9e, en sindsdien altijd in gebruik gehad. Vooral het schaartje is ideaal!


Dit kastje gaat me helemaal gelukkig maken. Ik ga het keurig en overzichtelijk inrichten, en dan is er vást weer ruimte voor nog meer moois!
  Linda Vaandering     27-03-2019 16:37     Reacties ( 11 )
Reacties (11)
 Hilde -  03-04-2019

Zoooo herkenbaar ????

 Chris -  03-04-2019

Ik quilt/patch ook nog heel graag. Lapjes stof nemen toch echt meer plaats in dan garens hihih. Wel zo leuk om te borduren en te quilten. Daar word ik vrolijk van en dat is weer voor iedereen goed! Hihihi

 marianne de jong -  28-03-2019

zullen we het woord verzamelwoede veranderen in verzamelblijheid . ik word er blij van en niet boos.

 Marloes de Boer -  28-03-2019

Met de Hebbebeer bovenop het kastje. ;-)

 Aafke Olbers -  27-03-2019

O zo herkenbaar. Ik ga zo weer wat bij Simone bestellen. Het wordt wel een project voor volgend jaar. Maar ja dat patroon is zo mooi en ze heeft er maar 3. Dus hebben, hebben.

 Agnes Verkroost -  27-03-2019

Zo herkenbaar, ik dacht dat het verzamel woede heette, maar neem de nieuwe naam graag aan, uiteindelijk moet je met de tijd meegaan niet. Geniet ervan, morgen kan het allemaal anders zijn. Succes met het inruimen, we zien graag fotos. Leuk kastje trouwens, hoort er gewoon bij.

 Marion van Hooijdonk -  27-03-2019

Heel erg leuk geschreven en ook heel herkenbaar.

 Els Koetsier -  27-03-2019

Leuk om dit te lezen en zeker heel herkenbaar.

 Loeki Turkstra -  27-03-2019

Geweldig, ik had dit verhaal zelf kunnen schrijven!!

 JeeBee -  27-03-2019

Ik heb ook zo'n hebbebeest. En dat wil zo af en toe ook gevoe(r)d worden... Regelmatig vertel ik het hebbebeest dat het aan obesitas lijdt, maar het helpt niets. Er moet steeds weer wat nieuws in. Z'n honger valt niet te stillen...

 Elly -  27-03-2019

Leuke column! Ik herken het ook. Mijn kastje staat zelfs beneden in de kamer maar is wel wat minder aantrekkelijk en voor deze tijd helemaal verkeerd! Nml van plastic. Ik moet echt eens gaan neuzen in de kringloopwinkels. Daar is vast wel iets beters te vinden.

Aanmelden Nieuwsbrief