Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
Openingstijden
  • Met liefde verpakt
  • Snelle verzending in de rode envelop
  • Service with a smile
  • Klassiek & Landelijk Borduren

Wat zou jij Simone willen vragen?

Wat zou jij Simone willen vragen?


Mijn naam is Kim. Sinds ruim 2 jaar help ik Simone op de achtergrond met Soed Idee dus het werd wel eens tijd om me voor te stellen. Ik woon met mijn man en twee zoons in Zoetermeer. Helaas een flink eind van Vaassen vandaan, dus Simone en ik spreken elkaar vooral via de telefoon. 

Ik beantwoord af en toe jullie e-mails en ik schrijf bijvoorbeeld iedere donderdag de nieuwsbrief ;) 

Voor het jubileum in februari ga ik Simone het hemd van het lijf vragen in een interview. De vragen voor dit interview bedenk ik alleen niet zelf, die mogen jullie bedenken! Dus kom maar door: wat zou jij graag aan Simone willen vragen?

Je kunt je vraag stellen in de reacties onder dit artikel. 

    17-01-2024 13:19     Reacties ( 51 )
Reacties (51)
 Janna -  19-04-2024

Ik ben op zoek naar een borduur patroon MR1811 van hawkins house , hoop dat u mij op weg kunt helpen

 Ester -  02-02-2024

Gefeliciteerd met deze mijlpaal hoor Hoop nog lang van tips patroontjes en je nieuwsbrief te kunnen genieten Bedankt voor de verrijking van m n borduurleven de afgelopen jaren

 Eveline -  01-02-2024

Van harte gefeliciteerd met jullie jubileum. Groetjes Eveline

 Martha -  24-01-2024

Beste Simone en team, van harte gefeliciteerd met jullie mooie jubileum! En wat een fijne beleving is het om deel te kunnen nemen aan randje per week! Heel graag zou ik stofstaaltjes willen kunnen bestellen om beter de kleuren en de structuur vd stoffen waar te kunnen nemen, kan dat? Met vriendelijke groet, Martha.

 Tineke Dijkstra -  24-01-2024

Beste Simone, Gefeliciteerd met je jubileum! Een vraag over kruissteekjes: ik borduur altijd het bovenste steekje van het kruisje van linksonder naar rechtsboven. (een diagonaal van linksonder naar rechtsboven wordt als stijgend (positief?)ervaren, de andere kant op als dalend). Maar in jouw borduurwerk "Stitch me Merry" zie ik dat je de kruisjes net andersom maakt: het bovenste steekje is bij jou van linksboven naar rechtsonder. Heeft dat een reden? Maakt het uit welke richting je de kruissteekjes borduurt? Heeft het te maken met effect van lichtval als het werk klaar is of is het puur gewoonte en maakt het niet uit? Als je ze allemaal maar eenzelfde richting op borduurt (het bovenste steekje)?

 Barbara Louwerse -  23-01-2024

Superleuk - 12,5 jaar alweer!! Proficiat šŸ˜ø & many happy returns! Mijn vraag gaat over: Hoe zit het met stofafmetingen? Wat is een fat quarter vs een quarter yard, een fat half vs half a yard. En hoe zit dit dan met verschillende stofbreedtes??

 Henrica Michielsen -  23-01-2024

Goedemorgen, informatie over hoe je zelf je kleine werkstukjes kan inkaderen en welk materiaal heb je daarvoor nodig, dat interesserend mij gefeliciteerd met je 121/2 jarig jubileum, waar haal je de energie die je in alles steek om de bestellingen zo vlug te leveren Ik wens U en Kim nog vele mooie jaren met je borduurwinkel, hier in Belgiƫ is er niet veel meer, zo dus hoop ik dat je nog even blijft

 Judith Sinot -  22-01-2024

Mijn vraag: hoeveel uur per dag of per week borduur je eigenlijk zelf. Je hebt een geweldige site en winkel, je organiseert veel en je hebt ook nog een gezin....ik heb het idee dat je hiernaast ook nog borduurt dus ik vroeg me al eerder af hoeveel uurtjes jijzelf eigenlijk borduurt?

 Mieke Peetoom -Slooves -  22-01-2024

Goeie morgen, het lijkt me leuk om een aantal themadagen te organiseren. Je zou dan een uitnodiging kunnen maken met 2 of drie themaā€™s om te onderzoeken waar de meeste belangstelling voor is. Zodat je kunt inschrijven op hetgeen je interessant vindt. In het verleden heeft Simone weekends georganiseerd en dat kostte haar veel energie en het risico was ook groot. EĆ©n aangeklede dag - voor de deelnemers - een feestdag kost minder energie denk ik. Graag wil Ć­k brainstormen met jullie over dit onderwerp. Ik heb een oude merklap van mijn schoonouders (erfenis)bij Simone achtergelaten misschien kan deze op verschillende wijze/ met verschillende technieken een inspiratie zijn?

 Carla v Wieringen -  21-01-2024

Gefeliciteerd met je 12 1/2 jarig jubileum. En ga je ooit nog een borduurweekend organiseren vond het altijd super gezellig. Maar natuurlijk ook bedankt voor alle energie die je in Soed Idee steek . Groetjes Carla v Wieringen

 Ria Schuit-Hittema -  21-01-2024

Hoe zou je je moeder aan het borduren krijgen? Je hebt het borduren niet van haar meegekregen heb ik wel eens begrepen.... Ik ken je ouders via de camping Lamagaudie. Jaren geleden waren wij op de camping van je broer, tegelijk met je ouders, en was er een campinggast die de randjes per week had geborduurd. Je moeder vertelde mij toen van jouw bedrijf. Daarna ben ik je ook gaan volgen. Zelf borduur ik ook zo nu en dan naast andere bezigheden op creatief gebied. Oh ja, nog een vraag: wat doe jezelf met al je geborduurde werken? Van harte gefeliciteerd met je mooie bedrijf Soed Idee.

 Klazien -  20-01-2024

Gefeliciteerd met 12,5 jaarjubileum.šŸŽ‰ Vragen: hoe oud was je toen je met borduren cq handwerken begon en dat je het ging leren. (Op school of thuis) Hoe ervaarde je dat. Weet jij je eerste (handwerk, borduren) projectje nog. Was het meteen van dit is wat ik wil en vaker wil doen. Hoe oud was je toen je dacht ik wil van mijn hobby mijn werk gaan maken. Wat was je inspiratie. Heb je daar ook nog een opleiding voor moeten volgen zowel op zakelijk als op creatief gebied. Heb je in de afgelopen 12,5 jaar op borduurgebied.er nog veel bijgeleerd. Kun je een voorbeeld geven. Ik wens dat je nog lang en met veel plezier je werk blijft doen.

 Gea -  20-01-2024

Toch nog een vraag, eigenlijk een wens....... Simone je doet nu wel eens vaker iets online, zou het heel misschien mogelijk zijn om eens een keertje een soort online cursus te geven over hoe je die hele mooie open zoompjes maakt en die muizentandjes ect. Je hebt wel eens wat op papier gezet maar ik vind dat lastig omzetten naar de praktijk ( hoe je het doet) en er wel veel op YouTube te vinden maar allemaal Engels.......šŸ˜Ŗ Gewoon Nederlands Misschien????? Groetjes Gea šŸŒ»

 Gea -  19-01-2024

Lieve Simone en Kim, Ontzettend bedankt voor het vele werk dat jullie overal in steken. De bestellingen altijd netjes afgehandeld ook als er vertraging is. Ik word netjes op de hoogte gehouden, berichtjes op Facebook ( respect hoor zoals jullie netjes reageren) nieuwsbrieven ect. Met plezier kijk ik er naar uit. En als ik weleens iets bestel bij Soed idee dan kijk ik uit naar de rode enveloppe!! Ik ga bijna bij de brievenbus " wonen". Ik wens jullie een ontzettend gaaf 12,5 feestje en op naar de 25 jaar Wat ik weleens wil weten Simone, van wie heb jij leren borduren? En vond je het gelijk leuk of duurde dat een tijdje? En wat zijn je herinneren aan je eerste periode borduren? Groetjes GeašŸŒ»

 A. Lentink. -  19-01-2024

Lieve Simone, Mijn allereerste aankoop bij jou was het speldenkussentje: bij jouw kraampje in de kelder van Kasteel Cannenburch Het was een van de eerste kleine ontwerpjes: later volgden er nog vele mooie ontwerpjes!!! Je verkocht in die tijd je ontwerpjes nog via je blog en dat verliep altijd perfect!! Heb je ooit kunnen bedenken dat je - vele jaren later - een eigen webwinkel zou hebben?? Ik wil je bedanken voor al je hulp, je geduld en voor wijze waarop je altijd bereid bent naar oplossingen te zoeken!! Ik ben blij dat ik 1 van je vele klanten mag zijn! Ik wens je heel veel succes met je uit de hand gelopen hobby: op naar 25 jaar Soed Idee!! Lieve groet, Anjo.

 Agnes Nivillac -  19-01-2024

Dear Simone, congratulations with your twelve-and-a-half-year existence of your company. I do not live in The Netherland. I do like many of the designs you have on your website. Would it be possible to send the patterns in a PDF version after payment? I would gladly pay for this conversion. Since my eyesight is not what it used to be I prefer to embroider the pattern on Aida 14 count. I always buy extra floss for this purpose. Many more years for your business.

 Donna -  19-01-2024

No question, just comment. I didn't see the Advent SOL until after the New Year! I'm ready for next year! I like the thought of stickers on the other side of the world and myself here in the USA. This year I'm committing to Christmas projects only! Pillows, ornaments, pin keeps. Happy Anniversary from the US!

 Hetty Holstege-Spaan -  19-01-2024

Gefeliciteerd Simone, wat heb jij een heerlijke baan. Wat deed je voor dat je Soed Idee had en hoe heb je je besluit tot deze website genomen. Waar komt trouwens de naam vandaan? Heel veel succes nog met je business en ik kijk uit naar je feestweekend.

 Dobbelaere Jeannine -  19-01-2024

Proficiat met je jubileumjaar,geniet er ook zelf maar van,wij worden altijd goed bediend van jou en medewerkster.Mijn vraag is;welke richting is het best om de mooiste en een egaal werk te borduren,en keer je terug met 2e rij of begin je weer aan de startkant?Simone en Kim dat we nog lang mogen genieten van borduren en van de veelzijdige webwinkel.Grtjs uit Belgiƫ.

 Carla de Groot -  19-01-2024

Als je terug kijkt op 12,5 jaar. Wat was je leukste beurs ervaring en wat was de grappigste bestelling. Voor nu op naar de 25 jaar

 Maatje -  18-01-2024

Simone,wat vind jij veranderd in de 12,5 jaar dat Soedidee bestaat? Gefeliciteerd alvast met het jubileum.

 Wilma Malenstein -  18-01-2024

Hoi Simone en Kim, Hartelijk Gefeliciteerd met het jubileum. Heel fijn zo'n goed gesorteerde mooie borduurwinkel! Hoeveel uur borduur je ongeveer per week? Ga je ook wel naar een borduur-bee? Borduur je samen met vriendinnen? Of misschien wel het liefst alleen? Zou je ook een filiaal in het midden van het land willen openen? Lieve groetjes Wilma

 Jester Nynke -  18-01-2024

Wat leuk dat wij de vragen moeten stellen. Ken jij je terugkerende klanten? Wij, een vriendin en ik zijn klant bij jou en hebben er een uitje van gemaakt en hebben je in Vaassen een bezoekje gebracht. Wij denken steeds dat je ons wel kent als we contact hebben maar is dat ook zo als er heel veel via internet gaat. Mis je het echte contact met klanten ook Groet

 Judit Jaspers -  18-01-2024

Lieve Simone, Er worden al zo veel vragen gesteld, dat ik niets meer kan bedenken. Dus ik ga gewoon iets zeggen: ā€œHeel veel dank voor het altijd meedenken en de geweldige serviceā€ Je kunt echt niet stoppen met jouw bedrijfā€¦waar moeten wij dan naartoe? Heel veel succes met de voortgang van het mooie bedrijf ā€œSoed Ideeā€ Groetjes , Judit Jaspers

 Lida Schook -  18-01-2024

Ik heb pas kort geleden kennis gemaakt met Simone .(soeidee) Ben naar hartelust aan het borduren Maar vind het heel jammer,dat ik er niet zo naar toe kan. Vaste openingstijden lijkt me veel prettiger . Succes en tevens proficiat.

 Cecile Dierick -  18-01-2024

Simone, Je hebt een internationaal bedrijf ontwikkeld. Superknap. En zelfs in het Engels in Engeland een workshop gegeven. Hoe heb je je daarop voorbereid?

 CHARMAINE Borg -  18-01-2024

How did Simone start her business?

 Geertje Westra -  18-01-2024

Komt er ook een papieren versie van Tonaā€™s randjes? Dan zou ik die kunnen maken in een eigen indeling.

 Jill -  18-01-2024

Where do you find the samplers that your designs are taken from?

 Loek -  18-01-2024

Weet je nog hoe - en waardoor - je bent begonnen met borduren?

 Jeannette Colijn -  18-01-2024

Kom je zelf wel aan handwerken/borduren toe en vind je het ook nog zo leuk als eerst nu je je eigen zaak hebt met al die mooie materialen

 Manon Verdooren -  18-01-2024

Hoi Simone,van wie heb je leren borduren en hoe jong ben je begonnen?

 Marjan van Binsbergen -  18-01-2024

Kim en Simone Gefeliciteerd met het jubileum. Wat spreekt jou het meest aan op het gebied van borduren .b.v antiek ,modern ,of algemeen.of ontwerpen.

 Jolanda Kwast -  18-01-2024

Hoi Simone en Kim, van harte proficiat met het jubileum van atelier Soed Idee: een echt fijne borduurwinkel/webshop. Mijn vraag gaat over het afwerken van borduurwerk: hoe maak je een mooie open rand en mooie hoeken bij een geborduurde lap of hoe maak je een scherp puntje in het borduurwerk wanneer je een pumpkin (wortelvormig speldenkussentje) wilt maken of hoe bevestig je borduurwerk op een doosje als dekselversiering o.i.d.?

 Marleen Gehlen -  18-01-2024

Hallo Kim en Simone, Gefeliciteerd met je jubileum Simone.šŸ’ Zit het borduren in de fam.? Van welke ontwerpers borduur je het liefst voor jezelf? Vind je in je huis ook geborduurde spulletjes of beperk je de borduursels tot alleen in je winkel? Succes.

 Joke van Vliet- van Es -  18-01-2024

Beste Simone, allereerst gefeliciteerd met je jubileum. Mijn vraag is: hoe combineer je je creativiteit met je privƩ leven. Want hoe krijg je bv alles af? Mijn tweede vraag: ik zou graag eens een pronkrol maken maar weet niet hoe. Heb je tips?

 Annemarie Joziasse -  18-01-2024

Hi Kim & Simone :-) Leuke site, leuk verhaal, ik heb wel een paar vragen. Hoe heb je een keuze gemaakt om je op Ć©Ć©n ding te focussen en wordt dat niet saai? Ik doe hobbymatig 1001 dingen en dus heb ik niet echt een focus. Ik ben bang dat het saai wordt als ik alleen maar met Ć©Ć©n ding bezig ben. En dan nog een vraag over die Tona's randjes... ik ontdekte het nu pas dat je mee kan borduren. Jullie zijn al vanaf oktober bezig... ik zou nog wel willen aanhaken. Hoeveel tijd gaat er ongeveer per week in zitten? Dan kan ik bedenken of ik alsnog mee ga doen ;-)

 Ria Olijslager -  18-01-2024

Simone eerst van harte gefeliciteerd met alles wat je bereikt hebt tot nu toe! Daar mag je trots op zijn. We willen natuurlijk allemaal dat het handwerk in het algemeen maar het borduurwerk zeker...DOORGAAT! Echter ik zie bij mijn kleinkinderen absoluut geen interesse. Oma, ik ga liever chillen met mijn vriendinnen! Hoe krijgen ze interesse? Trucs hiervoor??

 Geke -  18-01-2024

op welk eigen ontwerp ben je het meeste trots ? Zou je als daar tijd voor was meer eigen ontwerpen gaan maken ? Wat was jouw eerste eigen ontwerp ? En hoe gaat zo'n ontwerpproces eigenlijk ?

 Liesbeth -  18-01-2024

Simone kun je ons vertellen van wie je het borduren hebt geleerd! Mgl van je moeder, hebben veel familie leden deze hobby ook mee gekregen. Hoe zal dat in deze toekomst zijn. Heeft onze jeugd wel net zĀ“n gevoel voor dit handwerk. Zijn wij uit stervend ras.

 Ineke van de Velde -  18-01-2024

Ik vroeg me altijd af of ze dit allemaal alleen doet, maar die vraag is nu dan (gedeeltelijk) beantwoord.

 Anja Lems -  18-01-2024

Hoi Simone, Wat vind jij het allerleukste wat je ooit geborduurd hebt?

 Gemma -  18-01-2024

Zou het mogelijk zijn om als je een mooi borduurwerk ziet,om te zien wat het gaat kosten met de materialen die je nodig hebt voor dat patroon. Soms is het lastig zoeken naar stof en garen. Met als gevolg dat ik nu materialen vaak in de buurt koop,wat ik eigenlijk helemaal niet wil

 Corry -  18-01-2024

Hoi Kim, ik zou graag willen weten of het niet mogelijk is vaste openingstijden te krijgen voor atelier Soed Idee. Op afspraak vind ik niet zo prettig, ga liever als het me uitkomt. Succes met het interview!

 Nicole van Steden -  18-01-2024

Hoe oud was je toen je begon te borduren en wat was je eerste werkje die je maakte.

 Carla -  18-01-2024

Hoi hoi, Ik had graag mee gedaan met de randjes. Maar dan vraag ik wat ik nodig heb , En dan zeg je kijk maar in de webwinkel daar staat het. En dat was dus nou net mijn vraag niet. Dus dacht ik laat maar. MVG Carla.

 Henny Dietz -  18-01-2024

Wat een leuk idee Kim! Ik zou willen vragen , op wat voor stof borduur je het liefste? en dan merklappen?

 Herma -  18-01-2024

Wat is je favoriete ontwerper/ ster ?

 Nathalie Van Bellingen -  18-01-2024

Hallo, Ik zag een paar dagen geleden een oproep passeren ivm het patroon/pakket van Historische strickmunster. Ik zou het graag willen aanschaffen maar met aida [18ct of 20ct]. Dus pakket met aida ipv linnen. Zou dit mogelijk zijn? Met vriendelijke groeten uit het koude, gladde Belgie, nathalie ;-)

 Petra -  18-01-2024

Of ze naast borduren nog andere creatieve hobby's heeft

 Christine van Delden -  18-01-2024

Wat is het mooiste dat je zelf hebt geborduurd.