info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

AFWERKEN MET POMPOMBAND

AFWERKEN MET POMPOMBAND
Afgelopen jaar in Nashville volgde ik een class van Linda van Erica Michaels en Lois van Lady Dot Creates. Zo'n workshop duurt hooguit een uur en in vogelvlucht worden er wat dingen uitgelegd. Maar DE eye-opener was de tip van Lois voor het verwerken van het pompomband!

Het pompomband van Lady Dot heeft langs de pluizige bolletjes nog een glanzend randje en het is vrijwel onmogelijk om dit netjes tussen je stof te krijgen. Maar.... het glanzende randje kun je er gewoon vanaf halen!!!Het is wel even een gepriegel, maar dan hou je alleen de bolletjes over en dat is veel makkelijker verwerken.
Ik zal jullie laten zien hoe ik de Flamingo van Hands on Design heb afgewerkt met een pompombandje.

Ik heb eerst een stofje achter het borduurlinnen genaaid, met een kleine vulopening. Deze binnenstebuiten gekeerd en stevig opgevuld met schapenwol. De vulopening heb ik iets verder dicht genaaid, maar nog wel een stukje opgelaten.
Hier heb ik het begin van het pompomband ingestopt.Met een overhandse steek naai ik vervolgens de bolletjes vast op de zijnaad. Ik heb een draad gekozen in de kleur van het band, zodat je deze vrijwel niet ziet.Middenboven heb ik een ophanglusje van het band gemaakt.
Toen ik helemaal rond was heb ik het band afgeknipt op de juiste lengte (met ong 1 cm "overlap"). En heb het uiteinde ook in de vulopening gestopt met een sateprikker.Tot slot heb ik de vulopening gesloten en meteen het laatste stukje band vastgezet.Het resultaat: een leuk bolletjesrandje langs je borduurwerkje!Als je het borduurwerk afwerkt met behulp van karton - als een soort pinkeep bijvoorbeeld - dan kun je het pompomband rondom langs de zijkant plakken met een beetje boekbinderslijm.
 
      07-11-2020 16:53     Reacties ( 6 )
Reacties (6)
 Annemiek -  14-11-2020

Heel fijn zo'n stap voor stap uitleg. Wist niet dat je de bolletjes los van het band kon trekken/halen. Antwoord op Alisa: pinkeep is speldenkussen.

 Marleen Gehlen -  12-11-2020

Dank je wel voor je duidelijke uitleg, Simone.

 Alisa Schrijver -  12-11-2020

Ik borduur nog niet zolang maar wat is pinkeep.Ik zou zeggen naaldenhouder?

 Veerle -  12-11-2020

Dank je wel! Dat ga ik zeker uitproberen.

 Gonda Westra-Steursma -  12-11-2020

Leuk gedaan met dat pomponband en een goede tip voor het verdere verwerken. Ziet er mooi uit. Groeten, Gonda p.s. ben benieuwd naar het project van volgend jaar!

 Jo An Luijken -  10-11-2020

Dank je wel Simone. Wat een heerlijk duidelijke uitleg!

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op. Meer informatie leest u op de "Cookies" pagina.